dimarts, 26 de maig del 2015

Sant Jordi al matí

Galetes amb la Sílvia!
El passat dia de Sant Jordi els alumnes d’ESO com que eren jornades culturals a l’escola van aprofitar per realitzar una sèrie de tallers durant el dia.
Al matí va venir la Sílvia la mare d’un alumne de 1r d'ESO (Àlex Capel Bonilla) que va estar acompanyada per la Patrícia, la Gisela i la Belén, juntament amb els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. I les galetes van sortir delicioses!
Van començar amb la massa ja preparada per la Sílvia, tot seguit van repartir un tros de massa per cadascun dels alumnes sobre paper de forn. Van posar la massa sobre un altre paper de forn i van estirar la massa fins que va quedar plana.
Tot seguit van afegir farina sobre la massa, van posar la plantilla de cartó amb forma de Can Cortés o de Castell sobre la massa i després la van resseguir amb un ganivet.
Una vegada acabada van anar deixant en la safata del forn el retall de galeta. Després d’una hora, les galetes ja estaven fetes, i a la tarda les van decorar amb «fondant».

La Sílvia amb els alumnes de 3r

Els alumnes i la Belén col·locant la massa a les safates

Alumnes de 3r fent les formes de les galetes


Punts de llibre divertits
Tot seguit, els alumnes van crear uns punts de llibre molt originals i diferents a partir d’un tutorial del vídeo (en anglès) que us deixem a baix per si us animeu a fer-ne un!
Els resultats van ser els següents!



Alumnes de 1r creant els punts de llibre



Resultats dels punts de llibre d'alumnes de 4t




Microrelats

Per finalitzar el dia de Sant Jordi, els alumnes van anar a la sala a fer un taller relacionat amb llengua catalana. Els alumnes agafaven un full que hi havia dins d’una caixa i havien de llegir-lo i explicar als seus companys només amb 3 frases un resum del fragment que havien llegit. Aquesta feina la vam realitzar amb la professora de català, la Susanna.

Alumnes de 2n explicant els seus microrelats

Alumnes de 1r conversant sobre els seus textos

Alumnes de 3r practicant els seus relats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada