dijous, 29 de gener de 2015

Sortida al Museu Blau. 2n ESO

Dijous 11 de Desembre els alumnes de 2n d’ESO vam anar al Museu Blau de Barcelona. La finalitat d’aquesta sortida era conèixer una mica més els diferents canvis que havia patit el relleu terrestre degut al moviment de les plaques tectòniques, així com saber redactar una crònica científica.


Foto de grup, 2n d' ESO.


Un cop feta la introducció de l’activitat, els monitors ens van separar en grups de 6 experts. A cadascú se li va atorgar una funció diferent com la de redactor Global o Local, il·lustrador, científic o dissenyador.  Fins i tot ens van donar una acreditació on figurava la nostra titulació! Un cop repartits els rols, els monitors ens van mostrar un vídeo il·lustratiu dels canvis que havia patit Barcelona i el seu relleu al llarg del temps. Llavors, ajudant-nos de la presentació que acabàvem de veure,  vam reflexionar conjuntament sobre les preguntes d’un dossier que giraven entorn  d’aspectes lèxics (paraules com dorsal, rift, etc.), així com de tipologia textual (vam llegir uns models de crònica científica.)


A continuació ens vam separar per grups de Local i Global per fer una visita per l’interior del museu que ens ajudés a completar la resta d’activitats del dossier. La visita del grup Global consistia a trobar informació sobre les diferents etapes geològiques de la Terra i la seva evolució. D’altra banda, el grup Local va completar una fitxa sobre un determinat tipus de mineral.

Una vegada recollida tota la informació vam poder posar les idees en comú i començar a redactar una crònica per grups. Finalment ens van deixar una estona per poder visitar  l’exposició temporal d’animals enverinats. A més d’un se’ns van posar els pèls de punta!
 Malaquita, mineral del grup dels carbonats.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada