dijous, 18 de juny de 2015

2nd ESO DRAMA: A Christmas Carol - Charles DickensLIGHTS! CAMERA! ACTION!

Aquesta tarda la classe de 2n d’ESO hem representat una adaptació teatral del conegut conte de Charles Dickens “Cançó de Nadal”,  que és probablement una de les obres de més èxit del prolífic autor britànic.


Durant els últims mesos, tant a les classes de castellà com a les d'anglès, hem aprofundit en la seva biografia, tot treballant diversos fragments de la seva obra i relacionant-los amb la seva vida. Tot plegat ens ha servit per conèixer el context social de l'època i entendre una mica millor el perquè de les temàtiques d'aquest meravellós retratista del Londres del segle XIX. 

Gràcies a aquest treball de documentació hem descobert que, al llarg de la seva vida, Dickens participà activament en nombroses associacions benèfiques i mostrà una gran preocupació per als més febles de la societat, especialment els nens orfes o pobres que queien en la delinqüència per tal de poder subsistir. 

Dickens, com molts d’altres, creia fermament que l’educació és la clau per aconseguir una vida plena i confiava en què tothom és capaç d'esdevenir millor persona. Precisament això és el que li passa al protagonista de la nostra obra, l’Ebenezer Scrooge, un vell amargat i avar que odia el Nadal i estima els diners per sobre de qualsevol cosa. Gràcies, però a la visita de tres fantasmes durant la nit de Nadal que li mostraran escenes del seu passat, present i futur, Scrooge patirà una transformació extraordinària que el reconciliarà amb el Nadal i amb la vida mateixa.
 

L'obra vol transmetre la necessitat de viure l'esperit nadalenc i mantenir-lo en els nostres cors els 365 dies de l'any. Amb això, Dickens volia recordar-nos la importància d'estimar i preocupar-nos pels altres; un valor intemporal que fa que aquesta obra, publicada el 1843, segueixi estant avui dia més viva que mai. 

Ha sigut una experiència màgica i esperem que tothom s'ho hagi passat molt bé. 
Per aquells que voldríeu conèixer a Charles Dickens i la seva obra una miqueta més a fons, us proposem de visitar aquests llocs web:

Pàgina sobre Dickens en anglès:
 Pàgines sobre Dickens en català o castellà:
 Pàgines amb versions cinematogràfiques d'obres de l'autor:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada